Historiek

Onze club ontstond in 2001, nadat het stamnummer van FC Eendracht Hekelgem, opgeslorpt werd in de fusie met FC Denderleeuw. Onder de naam FC Eendracht Affligem werd toen een nieuwe start genomen op de Bellekouter.

Ondanks die jonge leeftijd, herbergt onze club de grootste voetbalsuccessen ooit uit onze regio. Lees de geschiedenis van het stamnummer 6826 hier.

Na het verdwijnen van het stamnummer, ontstond op de Bellekouter een nieuwe club onder impuls van oud-speler en -trainer Erwin Michiels. De club kreeg het stamnummer 9396, nam de rood-witte kleuren van Hekelgem over en tal van vrijwilligers en sympathisanten verkozen niet mee te verhuizen naar Denderleeuw. Eendracht Affligem speelde in haar eerste seizoen meteen vlot kampioen in vierde provinciale en forceerde enkele jaren later zelfs de doorbraak naar tweede provinciale.

In 2011 werd, na een democratische poll op de website, beslist om de naam Eendracht Hekelgem opnieuw in te voeren. De naam Hekelgem sluit beter aan bij onze maatschappelijke rol én onze rijke geschiedenis. En kijk, de naamswijziging volgde de traditie. Het vernieuwde Hekelgem speelde in 2011-2012 meteen kampioen met een recordaantal goals.

HISTORIEK EINDKLASSEMENTEN